Yamba Vegan Eiwitten

Lees hier alles over Moringa-eiwitten!

Wat is Moringa?

De eiwitten van Yamba zijn 100% vegan en hebben wat speciaals toegevoegd. Namelijk superfood “Moringa”. Dit komt van de Moringa oleifera, ook wel wonderboom genoemd. De bladeren van de Moringaboom hebben namelijk erg hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen. In Zuid-Afrika wordt het zelfs gebruikt om ondervoeding tegen te gaan.

Maar wat zit er dan in de bladeren van de Moringaboom?

De bladeren zijn rijk aan onder andere bètacaroteen (hier kan je lichaam zelf vitamine A van maken), Vitamine C, Proteïnes (tot wel 4x meer dan yoghurt!), ijzer en kalium (tot wel 4x meer dan bananen!). Niet zo gek dus dat het ook wordt gebruikt voor ondervoeding in Afrika én gezien wordt als superfood! Maar niet alleen de bladeren zijn bruikbaar, deze boom is een van de meest bruikbare bomen die er zijn, omdat je vrijwel alles van de boom kunt gebruiken in voeding of geneesmiddelen.

Hier een uitgebreidere opsomming van de inhoud van de voedingsstoffen van een Moringaboom: vitamine A, B, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, K, E, chlorofyl, aminozuren en caroteen.

En de mineralen: zwavel, zink, koper, calcium, selenium, fosfor, mangaan, magnesium en kalium.

En bevat zelfs omega 3, 6 en 9!

Wat voor goeds brengt Moringapoeder?

De uitgebreide goede voedingswaarde van Moringapoeder stimuleert:

  • Algehele gezondheid
  • Stofwisseling
  • Spieropbouw
  • Immuunsysteem

Je krijgt er ook energie van waar je je uithoudingsvermogen vergroot. Het is gunstig voor je bloeddruk, lever, nieren, haren, huid, botten, tanden en nagels. Een fijne eigenschap van Moringa is dat het ook pijnstillend is en daardoor reumatische pijn kan verminderen.

Zie hier de Yamba 100% Vegan Eiwitten met Moringa!