Garantie

Lees hier waar je recht op hebt.

Wettelijk recht op een goed product

De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product (hierna deugdelijk product te noemen). Er is geen wettelijk garantietermijn. Dat komt, omdat we het hier bijvoorbeeld voornamelijk over gebruikersartikelen hebben, zoals schoenen, handschoenen, mondbescherming etc.

Het ene product gaat simpelweg langer mee dan de andere. Als jij 5x in de week traint met een handschoen van kunstleer, dan mag je verwachten dat hij binnen 1 a 2 maanden al kapot is. Je moet dan kijken naar een betere kwaliteit.

Wij zullen altijd met de leverancier beoordelen of het probleem onder een vergoeding of reparatie valt of niet. Je kunt wel stellen dat als het product langer dan 6 maanden geleden aangeschaft is, dit niet meer onder de garantie zal vallen.

Je hebt wettelijk recht op een deugdelijk (goed) product. Dat betekent dat het product moet voldoen aan de verwachting die je ervan mag hebben. Gaat het product in die periode stuk, dan heb je recht op gratis reparatie of vervanging. Je moet het product wel normaal gebruikt hebben.

Wat je van een product mag verwachten hangt van meerdere factoren af, zoals:

  • De prijs van het product
  • Het merk (een A-merk of merkloos)
  • De beloften van de verkoper of de reclame

Wil je meer lezen over de wettelijke garantie? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op