Alle shops

Speedballen

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Speedball boksen

Een speedball boksen is een stevige bokszak, die ontworpen is om herhaaldelijke slagen aan te kunnen. Een speedball boksen is meestal cilindervormig, en gevuld met diverse materialen die verschillen in hun hardheid. Er zijn 2 types speedball boksen:

  • Double end speedball boksen, deze speedball zit aan twee kanten vast.
  • Single end speedball boksen, deze speedball zit slechts aan een kant vast. Deze is dus minder stevig dan de double end speedball.

Let er bij aanschaf dus op welke van de twee u wil hebben.

Meer informative over een speedball boksen

Een speedball boksen werd vroeger veel gebruikt voor martial arts en zwaardvechten gedurende militaire training. Een bokzak die veel lijkt op de speedball boksen werd voor Aziatische martial arts gebruikt en andere vechtsporten. Een speedball boksen is vaak gevuld met granen, zand, stukken textiel of ander vulmateriaal. Vaak worden ze opgehangen aan het plafond, of bevestigd aan een standaard. Het design van de speedball zorgt ervoor dat u vaak kunt en herhaaldelijk kunt slaan, zonder dat de zak scheurt. Verder moet de speedball de impact van de slag absorberen, zonder dat degene die slaat hierdoor last van heeft. Voor bescherming is het verder aangeraden om bokshandschoenen te dragen. Hiermee kunt u blessures voorkomen. Krachtige slagen tegen erg zware en harde speedball zijn niet aangeraden wanneer u nog niet heel ervaren bent of jonger dan 21. Het risico op blessures is dan namelijk groter.

Speedball boksen bij Jokasport

Jokasport is uw vechtsport. Hier haalt u de perfecte speedball boksen. Wij verkopen ook andere vechtsport artikelen, zoals vechtsport kleding of vechtsport bescherming. Heeft u nog vragen? Twijfelt u nog tussen verschillende producten? Of wil u meer advies inwinnen voor u een aankoop doet? Neem dan contact op met de klantenservice. Wij staan graag voor u klaar met onze kennis en ervaring.