Alle shops

Rashguards

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Rashguard

Een rashguard is een sportshirt dat erg strak zit. Ze moeten uw huid beschermen tegen wrijving, sneeën, en de verspreiding van ziektes. De oorspronkelijke functie van een rashguard was bescherming tegen wrijving, wat zorgt voor uitslag, in het Engels ‘Rash’. Vandaar ook de naam rashguard. Een rashguard is vaak gemaakt van nylon, polyester en spandex. Door deze materialen sluit de rashguard zo goed aan op het lichaam. Naast het voorkomen van een rash, kan een rashguard ook dienen als een kledingstuk dat uw spieren goed warm houdt. De kans op een blessure wordt hierdoor flink verminderd, en warme spieren hebben een positieve invloed op uw prestaties in de vechtsport.

Rashguard kenmerken

Een rashguard heeft verschillende belangrijke kenmerken. Wij noemen hier enkele kenmerken op die van invloed kunnen zijn op uw keuze voor een rashguard. Wij willen u zo goed mogelijk informeren. Zodat u weet waar u aan toe bent als u bij Jokasport winkelt.

  • Ze drogen snel op, wat erg gunstig is als het koud is tijdens de winter.
  • Ze gaan lang mee.
  • Ze zijn heel licht, geen extra gewicht tijdens het sporten.
  • Ze zijn van een flexibel materiaal, met veel bewegingsvrijheid gegarandeerd.

Rashguards worden steeds en steeds meer toegepast in de vechtsport, en ook veel daar buiten zie je steeds meer mensen met Rashguards aan een sport beoefenen. Zo wordt een Rashguards veel gebruikt bij MMA, Jijutsu, Krav Maga maar ook veel bij Karata Ka's wordt de Rashguards veel gebruikt om lekker onder het pak te dragen ook weer om het feit dat je de Rashguards niet voelt en er echt geen hinder van hebt. De Rashguards zijn verkrijgbaar in verschillende maten soorten en merken.

Rashguard kopen bij Jokasport

Naast vechtsport kleding, zoals een rashguard, verkopen wij ook andere vechtsport artikelen. Neem gerust een kijkje in ons assortiment als u vechtsport artikelen nodig heeft. Wij bieden producten van goeie kwaliteit aan, tegen scherpe prijzen.

De meest voorkomende rashguards zijn van Venum met de mooiste exclusieve designs.