Alle shops

Bokshandschoenen

Artikelen 1 tot 12 van 133 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 133 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Bokhandschoenen kopen?

Bokshandschoenen kopen blijft een lastige opdracht. Je weet soms écht niet meer wat je moet kiezen uit al die verschillende bokshandschoenen of kickbokshandschoenen! We kunnen je hier een beetje op weg helpen, maar vergeet niet dat je ook een van de volgende hulpopties kunt inschakelen om ons jou te laten helpen bij het vinden van de perfecte bokshandschoenen!

Bel ons op op 0180 769 126;

Mail ons via klantenservice@jokasport.nl;

Of nog beter, chat live met een van onze medewerkers via Facebook! Hier reageren wij ook nog eens buiten de reguliere openingstijden.

Om je verder te helpen met bokshandschoenen kopen kunnen wij jou nog wat informatie en tips geven. Allereerst is het handig om te weten of je gaat trainen bij een echte boksschool (zonder trappen dus) of bij, bijvoorbeeld, een kickboksschool waar wél geschopt wordt.

Bokshandschoenen

Als je bij een echte boksschool traint, wil je bokshandschoenen kopen die wat meer padding op de bovenkant hebben. Hierdoor lijkt de bokshandschoen smaller en meer op een ‘bolletje’. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bekende Green Hill Bokshandschoenen. De uitleg voor deze keuze is simpel: ‘Je bent meer met stoten bezig, dus een dikkere padding is wel zo’n fijne bescherming laag voor je tegenstander! Je wilt hem immers niet knock-out slaan tijdens een training. Oké, als hij of zij er écht om vraagt dan kunnen wij dat nog wel begrijpen!

Kickbokshandschoenen

Als je bij, bijvoorbeeld, een kick- of muay thai boksschool traint, wil je kickbokshandschoenen kopen. Deze zijn over het algemeen wat breder zodat je dekking breder wordt, maar ook zodat je de trappen beter kunt opvangen / blocken.

Welke maat heb ik nodig?

Dat is erg lastig om exact te vertellen. Maar wat je kan helpen bij het bokshandschoenen kopen is misschien wel onze maattabel!

Tips

Wij raden je aan de bokshandschoenen na het trainen altijd goed te laten luchten en drogen. Dit doe je door je bokshandschoenen uit je sporttas te halen en de sluiting even te openen. Dit verlengt de levensduur van je bokshandschoenen drastisch.

Om nare geurtjes te voorkomen is drogen dus erg van belang, maar de bacteriën blijven er wel in zitten en deze zorgen voor nare geurtjes. Hiervoor raden wij Fapri Boxing Air aan, deze doodt de bacteriën en verhelpt daardoor nare geurtjes!

Bokszaktrainingen

Train je ook of voornamelijk op de bokszak? Dan adviseren wij een bokszakhandschoen (ook wel zakhandschoenen). De padding van de zakhandschoenen zijn speciaal ontworpen om op de bokszak te trainen, waardoor de duurzaamheid veel hoger ligt. Trainen met een bokshandschoen gebeurt wel vaak, maar wordt afgeraden. Dit omdat de padding er niet voor is gemaakt. Er is een kans dat de padding het eerder begeeft en dit valt dan ook buiten de garantie. Kies je tóch voor bokshandschoenen op de bokszak, dan is het beste advies wat je kunnen geven: ‘Neem bokshandschoenen met een dikkere padding! Zoals de Green Hill Tiger bokshandschoenen.’ Hou er rekening mee dat zakhandschoenen absoluut niet voor het sparren zijn gemaakt. Daar is de padding veel te dun voor. Tevens mag dit van vrijwel alle sportscholen ook niet.

Sparren

Spar jij voornamelijk? Overweeg dan eens om lederen bokshandschoenen te nemen! De kwaliteit ligt veel hoger en de padding is beter. Dit is niet alleen meer bescherming voor jezelf, maar ook voor je sparpartner! Overigens doe je ook veel langer met een lederen bokshandschoen. Dus als je weet dat je de sport toch wel blijft beoefenen raden wij je aan lederen bokshandschoenen aan te schaffen.

Kunststof of leer?

Het materiaal van de handschoen is best bepalend voor de comfort en duurzaamheid. Een kunststof handschoen is goedkoper, maar zal minder naar je hand vormen. Ook ademt het minder dan leer, waardoor de kans op stank veel groter is.

Lederen handschoenen vormen zich helemaal naar je hand, het mag daarom in het begin ook even strak zitten (maar niet knellen!). Ze gaan ook een stuk langer mee.

Je niveau, kracht en budget neem je allemaal mee in de overweging of je kunststof of leer neemt.

Enkele uitgelichte bokshandschoenen om te overwegen

Twins kickbokshandschoenen / bokshandschoenen

Green Hill bokshandschoenen

King kickbokshandschoenen

Muay kickbokshandschoenen / bokshandschoenen

Venum kickbokshandschoenen

Joya kickbokshandschoenen / bokshandschoenen