Handschoenen

Om je vuisten te beschermen heb je handschoenen nodig, dit kunnen bijvoorbeeld bokshandschoenen, MMA handshoenen of Zakhandschoenen zijn. Kijk verder voor meer handschoenen.

Lees meer

12 van 220
per pagina
 1. Super Pro Winner Wedstrijdhandschoenen Veter Rood/Wit

  0.00

  € 89,95
 2. Super Pro Winner Wedstrijdhandschoenen Veter Blauw/Wit

  0.00

  € 89,95
 3. Super Pro Winner Wedstrijdhandschoenen Velcro Rood/Wit

  0.00

  € 59,95
 4. Super Pro Winner Wedstrijdhandschoenen Velcro Blauw/Wit

  0.00

  € 59,95
 5. Super Pro Warrior Bokshandschoenen Leer Zwart/Wit

  0.00

  € 59,95
 6. Super Pro Victor Zakhandschoenen Zwart/Wit

  0.00

  € 29,95
 • local_shipping Snelle bezorging Door heel Nederland
 • euro_symbol Gratis verzending Boven de 50 euro
 • sync Niet goed, geld terug Klantvriendelijk en eerlijk
 1. Super Pro Talent Bokshandschoenen Zwart/Wit

  0.00

  € 24,95
 2. Super Pro Talent Bokshandschoenen Roze/Zwart

  0.00

  € 24,95
 3. Super Pro Talent Bokshandschoenen Rood/Wit/Blauw

  0.00

  € 24,95
 4. Super Pro Talent Bokshandschoenen Goud/Zwart

  0.00

  € 24,95
 5. Super Pro Slugger MMA Handschoenen Leder Zwart/Wit

  0.00

  € 49,95
 6. Super Pro Legend Bokshandschoenen Leer Zwart

  0.00

  € 89,95
12 van 220
per pagina

Bokshandschoenen voor meer veiligheid

Bokshandschoenen zijn een van de meest essentiële onderdelen van uw uitrusting als u een vechtsport beoefent waarbij bokshandschoenen gebruikelijk zijn. Deze handschoenen zijn bedoeld om niet alleen u, maar ook uw tegenstander te beschermen tegen serieuze schade aan het lichaam. Tevens worden bokshandschoenen ook veel tijdens trainingen gedragen, om de veiligheid van het trainingsmaatje te kunnen waarborgen, mocht er een slag of stoot door zijn of haar verdediging gaan.

Hoe kies ik de juiste maat?

Bokshandschoenen zijn er in veel verschillende maten en modellen. De maten van deze handschoenen zijn gebaseerd op het gewicht ervan en worden gemeten in de Engelse eenheid ‘ounce’, in de vechtsportwereld beter bekend als ‘Oz’. Één ounce telt 28,349 gram. De maten van bokshandschoenen kunnen variëren van 2 Oz tot en met 22 Oz. waarbij de maat enkel een veelvoud van 2 kan zijn. Hoe hoger het gewicht van de bokshandschoenen, hoe groter de pasvorm, binnenruimte en grootte van de handschoenen wordt. Bij het uitkiezen van bokshandschoenen moet wel rekening gehouden met het verschil in de afmetingen en modellen per merk. Deze kunnen namelijk erg uiteenlopen.

Verschillende bokshandschoenen

Er zijn bokshandschoenen op de markt verkrijgbaar van verschillende merken die allemaal weer een eigen pasvorm en model hebben. Bij de aanschaf van bokshandschoenen is het dus van groot belang om echt de juiste handschoenen te passen, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Het kan namelijk zo zijn dat, hoewel twee verschillende modellen dezelfde aantal Oz. hebben, de daadwerkelijke maat hier erg van afwijkt. Er is echter wel een aantal standaard maten te onderscheiden dat u als de basis voor uw eigen zoektocht kunt gebruiken. Zo zijn er bokshandschoenen voor kinderen, dames en heren.

 • Voor kinderen ligt de maat meestal tussen 2 Oz. en 10 Oz.
 • Dames hebben normaliter 10 Oz., 12 Oz. of 14 Oz.
 • Heren kunnen vaak kiezen uit bokshandschoenen van 10 Oz. tot en met 20 Oz. waarbij er ook nog 22 Oz. verkrijgbaar is voor de heren met extra grote handen.

Neem voor het volledige aanbod een kijkje op Jokasport.nl, ook voor vechtsport artikelen zoals binnenhandschoenen, karate handschoenen of zakhandschoenen. Om er zeker van te zijn dat u de juiste bokshandschoenen vindt, kunt u ook naar een van onze drie fysieke winkels komen.