Alle shops

Scheenbeschermers

Artikelen 1 tot 12 van 49 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 49 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Scheenbeschermers

Scheenbeschermers zijn er om blessures tijdens de training te voorkomen. De schenen zijn een van de gevoeligste plekken op het lichaam, dit komt omdat het vrijwel niks tussen de huid en het scheenbeen zit. Des te meer reden om deze goed te beschermen!

Verschillen

Er zijn twee soorten scheenbeschermers, zachte (meestal stoffen) of harde (meestal skintex of lederen) scheenbeschermers. Het hangt af van wat je wil tijden het trainen. Het hoofddoel van beide is dat het je beschermd wordt tegen blessures. Je wil immer niet mank op bijvoorbeeld je werk of school komen, toch?

Hier de twee soorten scheenbeschermers uitgelicht:

 • Een zachte scheenbeschermer zorgt ervoor dat je beschermd bent en dat je je schenen traint harder te worden. Als je als volwassen vechter aan wedstrijden gaat meedoen, zal dit zonder scheenbeschermers gaan. Dan moet je al zorgen dat je zo min mogelijk gevoel hebt in je schenen. Doe je dit niet, dan heb je mij een goede trap op je scheenbeen al een enorme bult én veel pijn!

Booster curved scheenbeschermer, Venum Kontact Scheenbeschermer, Matsuru 909

 • Met een harde scheenbeschermer wordt iedere trap door de gehele scheenbeschermer geabsorbeerd, hierdoor heb je het minste last van het geven van een trap of het incasseren van een.  Daarom trainen mensen ook het meest met een harde scheenbeschermer, als dit meer voor recreatieve doeleinden is. Voor kinderen volstaat de stoffen meestal al, omdat dit er minder hard aan toe gaat.

Joya Skintex scheenbeschermer, Muay Premium scheen en wreef beschermer, King scheenbeschermer KPB/SG 1

Wat is dan beter?

Het is lastig om te zeggen wat beter is, dit komt doordat het persoonlijk is, op de vraag wat beschermd beter? Dan is een harde scheenbeschermer wel het antwoord.

Maar wil je je wedstijd klaar maken of je wilt hardere schenen krijgen dan is een zachte scheenbeschermer de beste optie. Stoffen scheenbeschermers zijn ook een stuk goedkoper, dit neem je natuurlijk ook wel mee in de afweging.

Zijn er speciale scheenbeschermers per sport?

Het kan zijn dat bepaalde trainers een bepaald soort scheenbeschermer voor zijn of haar leerlingen wilt maar dit is niet gebruikelijk. Vaak kopen mensen die een budosport beoefenen een stoffen beschermer, dit omdat je dan geen last hebt van de scheenbeschermer in je pantalon.

Voor de rest zijn vrijwel alle scheenbeschermers gemaakt voor zowel kickboksen tot aan Krav Maga en alles daar tussen.

Welke maat heb ik?

Omdat ieder merk net een andere pasvorm heeft en de een langere benen heeft in lichaamsverhouding dan iemand die net zo groot is. raden we altijd aan om langs te komen in de winkel, dan heb je de scheenbeschermer gevoelt en gepast dat is het belangrijkst. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het even niet uitkomt om langs te komen, hier hebben wij een maattabel voor.

 • 108 – 122 cm lichaamslengte -> Extra extra small
 • 122 – 134 cm lichaamslengte -> Extra small
 • 134 – 152 cm lichaamslengte -> Small
 • 152 – 170 cm lichaamslengte -> Medium
 • 170 – 188 cm lichaamslengte -> Large
 • 188 – 206 cm lichaamslengte -> Extra large
 • 206+        cm lichaamslengte -> Extra extra large

Tips

Voor iedereen:

Kijk bij de artikelen in onze webshop en je vind bij de meeste scheenbeschermers een korte productvideo, hiermee proberen we uw keuze makkelijker te maken door een duidelijke uitleg te geven over de artikelen.

Voor de beginners:

Wanneer je gaat beginnen met een vechtsport en je hebt daar scheenbeschermers voor nodig begin dan altijd met zachte scheenbeschermers. Dit omdat je dan een scheenbeschermer hebt die precies om je been zit, een harde scheenbeschermer is vaak erg robuust en kan in de weg gaan zitten wanneer je nog wat minder techniek hebt.

Voor de ouders:

Wanneer u ziet dat de andere kinderen in de klas van uw zoontje of dochter harde scheenbeschermers hebben en u denkt dat uw kind daardoor meer last heeft van de trappen, dat is niet zo. Door een trap met een zachte scheenbeschermer voel je de scheen meer dan met een harde scheenbeschermer.