Alle shops

Gebitsbeschermer

Artikelen 1 tot 12 van 75 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 75 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren

Het gebruik van een gebitsbeschermer oftewel bitje

Gebitsbeschermers zijn zeer zeker de belangrijkste bescherming voor iedere vechtsporter. Ze zorgen ervoor dat je tanden en kaken beschermd worden tijdens de vechtsport. Een tand verliezen wil natuurlijk niemand! Buiten het beschermen van je tanden, kan een gebitsbeschermer er zelfs voor zorgen dat de kaak niet breekt of het kan zelfs de kans op een hersenschudding verkleinen. De gebitsbeschermer werkt als een schokdemper. Door het absorberen van de impact van een trap of stoot wordt de kracht niet volledig geïncasseerd door de tanden. Een gebitsbeschermer is zo belangrijk omdat tanden deze kracht niet tegen kunnen houden. Door het bijten op een gebitsbeschermer wordt er in principe voor gezorgd dat de kaak gelockt wordt. Hierdoor is de kans op een gebroken kaak bij impact een stuk kleiner. Door schokgolven welke worden tegenhouden door de gebitsbeschermer wordt de kans op een hersenschudding een stuk kleiner.

Het vormen van een gebitsbeschermer

Voor het vormen van een gebitsbeschermer dient ten eerste water gekookt te worden. Nadat het water kookt, kunt u het even van het vuur afhalen zodat het niet té heet is. Doe uw gebitsbeschermer vervolgens 30 seconden in het water en spoel het een enkele seconde af met koud water. Stop hier het bitje in uw mond en bijt er goed op zodat u hem voelt vormen. Druk met uw vingers tegen uw tanden om te pasvorm te verbeteren. De gebitsbeschermer moet namelijk als het ware vacuüm worden gezogen. De instructies vindt u uiteraard ook terug bij iedere gebitsbeschermer! Ook is het belangrijk de gebitsbeschermer goed schoon te maken na gebruik. Als u nog vragen heeft kunt u deze uiteraard aan ons stellen.

Gebitsbeschermer bestellen bij Jokasport.nl

Wij hebben een groot assortiment aan gebitsbeschermers in verschillende uitvoeringen, kleuren en maten. Zowel voor kinderen, junioren als senioren. Ook hebben wij gebitsbeschermers voor wedstrijdvechters. Naast gebitsbeschermers hebben wij ook kruisbeschermers en bandages. Bekijk ons gehele aanbod op Jokasport.nl