Alle shops

Boksbal

Artikelen 1 tot 12 van 20 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 12 van 20 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Boksbal

Onder de boksbal vallen verschillende producten, denk hierbij aan:

Eigenlijk zijn alle boksballen voor je reactievermogen, snelheid en hand-oog coördinatie te trainen. Het verschil zit het vooral in de bevestiging. Hieronder meer daarover per boksbal.

Speedball

Bevestiging: Met een speedball bord aan de muur

De speedball is peervormig en de bedoeling is dat je de bal in ritme slaat waardoor hij heen en weer blijft stuiteren tegen het bord. Het is moeilijker dan het lijkt, aangezien beginners de bal vaak niet meer dan een paar keer kunnen laten ‘stuiteren’. Oefening baart kunst!

Boksbal op voet

Bevestiging: Niet, je vult de voet met water (Pas op, als de voet beschadigd raakt, heb je een probleem!) of (liever) zand/grind.

Je hebt wat meer bewegingsvrijheid. Je kan om de bal heen lopen. Deze boksbal sla je in een heel ander ritme en je traint er vooral je reflexen mee. Je slaat hier dan ook met meer kracht, omdat de boksbal hier wat zwaarder is. De paal + bal zit namelijk meet een sterke veer verbonden aan de voet. Hierdoor sla je de bal heen en weer. Let je niet op, dan slaat hij dus terug!

Double-End Ball

Bevestiging: De bal wordt in het midden in de lucht gehouden door twee elastieken. Eén aan het plafond (monteren), de ander aan de vloer óf met gewicht aan het elastiek verbinden. Zodat je niet in de grond hoeft te boren.

Met een double-end ball kan je zowel trainer zoals je op de boksbal op voet als met de speedball doet. Je kan harder slaan, maar de bal is hier wel licht, deze is met lucht gevuld. Je kan ook alleen de bal aantikken om zo het effect van een speedball training te realiseren. Hiermee probeer je de bal in een ritme te houden. Door de elastieken strakker of losser te spannen bepaal je ook de snelheid waarmee de bal terug kaatst. Hoe sneller hij terug komt, hoe beter je je reactie kunt trainen.

Headshot Reaction Trainer

De deze boksbal heb je de meeste bewegingsvrijheid. Heb je geen plek voor de voet of kan je niets aan je muur/plafond bevestigen? Dan doe je hem tocht gewoon om je hoofd! Je traint hiermee voornamelijk je hand/oog coördinatie van dichtbij, je slaat namelijk al snel mis terwijl je dacht dat je hem echt zo raken! Zo gaat dat in de ring ook wel eens. Tevens kun je wat reflex trainingen doen, omdat de bal altijd terugkaatst met een redelijke snelheid (als je hem net hard genoeg tikt), moet je namelijk ook opletten dat de bal jou niet terugraakt!